ГлавнаяБлогиБлог Романа Насірова

Показники надходжень до бюджету – результат роботи ДФС

Показники надходжень до бюджетів усіх рівнів 2016 року є чіткою ілюстрацією нашої роботи. Так, збір платежів до зведеного бюджету в січні-жовтні 2016 року досяг цифри 596,3 мільярда гривень проти 463,4 мільярда за відповідний період 2015-го. Це означає, що ДФС збільшила надходження до зведеного бюджету на майже 133 мільярда гривень.

Якщо розглядати рівень збору платежів за січень-жовтень 2016-2016 років до загального фонду Держбюджету, то й тут ми маємо чим похвалитися й апелювати до наших часто безпідставних критиків. У 2016 році ми досягали показників, які є рекордними, і знову ж завдяки переформатуванню структури, створенню сприятливих умов для платників податків, розширенню наших сервісів, у тому числі електронних, і доведення їх до європейських стандартів. І це незважаючи на те, що ДФС, котра наповнює бюджет для підвищення зарплат і виплати пенсій, має найнижчі зарплати серед фінансових і силових структур держави. За таких умов нам вкрай важко запрошувати на службу висококласних фахівців, думаю, зрозуміло кожному. Що й казати, коли навіть формений одяг давно не оновлювався.  Це неправильно. Але попри вказані негаразди ДФС ефективно виконує завдання Уряду. До загального фонду Держбюджету за 10 місяців 2016 року надійшло  479,9 мільярда гривень - на 96,9 мільярда більше, ніж у минулому році.

Також нами забезпечено значно вищі збори ПДВ. Це стало результатом низки заходів і впровадженню необхідних реформ для посилення боротьби з тіньовою економікою. Зросли збори на продукцію, що виробляється в Україні, і на імпортні товари.

Що стосується відшкодування ПДВ, то тут нам вдалося забезпечити черговість і виконання повернення у передбачені законодавством терміни. У січні-жовтні 2015-го було відшкодовано 52,5 мільярда гривень, у січні-жовтні 2016-го - 72,3 мільярда.

На Митниці наші здобутки теж радують. За 10 місяців 2016 року заплановані показники перевиконано на 12,1 мільярда гривень. Це означає, що ми досягли зростання митних платежів на 32,6%. Це теж результат кардинальних реформ на Митниці: скорочено середній час оформлення митних декларацій, 96% документів для митного оформлення подаються в електронному вигляді, 89% декларацій оформляються за 1-м методом (ціною контракту), запроваджено «Єдине вікно». Постійно тривають заходи щодо забезпечення чіткої співпраці з нашими європейськими колегами.

У державі триває процес децентралізації, важливу роль починають відігравати для відповідних територій місцеві бюджети. І тут наші показники по надходженню платежів до місцевих бюджетів значно зросли. За січень-жовтень їх збільшено на 46 % - це плюс 36,7 мільярдів гривень у порівнянні з минулим роком. Нами за 10 місяців 2016 року забезпечено 116,4 мільярда гривень проти 79,7 мільярда за відповідний період 2015-го.

Фіскальна служба доклала всіх зусиль для забезпечення бюджету 2016 року. Бюджет наступного року - це нові виклики, але переконаний, що Служба поставлені завдання виконає, а наші показники у 2017 році невпинно зростатимуть. Українська економіка оздоровлюється і зростатиме.

Роман Насіров Роман Насіров , Голова Державної фіскальної служби, відсторонений від посади з 3 березня 2017 року
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram