Уперше за три роки в Станично-Луганській лікарні народилася дитина. Пологи приймав лікар ПДМШ

Позавчора в Станично-Луганській центральній районній лікарні з’явився на світ новий маленький українець – уперше з літа 2014 року. Пологи приймав гінеколог Віталій Яремчук, який в листопаді працює в цій лікарні в рамках місячної ротації Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова.

Як повідомив лікар, породіль зі Станиці зазвичай возять народжувати до Старобільська – це 76 кілометрів від Станиці. Але цього разу пологи були термінові – молода жінка поступила в потужному періоді.«Пологи пройшли нормально. Народився хлопчик – 3200, 54. Батьки дякували», – сказав Яремчук.

Психологічну підтримку породіллі, якій лише 17 років, забезпечувала ще одна лікарка-доброволець ПДМШ – терапевт Галина Черниш. «Я була поруч. Просто відволікала її, гладила, дозволила матюкатись», – каже пані Галина. Вона також сказала, що хлопчика назвали Андрійком, а хрестити будуть Дмитром.

Віталій Яремчук працює гінекологом у Білогірській ЦРЛ на Хмельниччині. «У нас пологовий будинок закрили, але пологи приймати вмію – стаж 11 років. Коли був пологовий, то пологи приймав», – розповів він.

На запитання, чому він вирішив записатися до ПДМШ, відповідає, що не знає: «Просто захотів, і все. У мене друзі-гінекологи були в ПДМШ. Запропонували зайти на сайт шпиталю, подивитися. Сказали: «Якщо надумаєш, можеш там залишити заяву. Будеш потрібний – тебе покличуть». Чи шкодує що поїхав? «Звісно, що ні!»

Галина Черниш – терапевт із селища Лисець Тисменицького району Івано-Франківської області. Має стаж 36 років. Це вже її третя ротація в зоні АТО.

Влітку 2014 року на День незалежності України російські окупанти протягом п’яти годин вночі обстрілювали Станично-Луганську ЦРЛ. Дві міни впали на її дах, навколо лікарні нарахували 22 вирви. Не залишилося жодної цілої шибки у вікнах. Осколками поранило трьох медсестер. А 31 грудня того ж року двічі проривало систему опалення, порвало труби в батареях. Але лікарню відновили, значною мірою завдяки її головному лікарю Валерію Іванову.

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram