Чудова сімка: другий "педіатричний десант" ПДМШ оглянув майже 100 попаснянських дітей

У Попасній на Луганщині команда добровольців Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова провела профілактичний огляд 96 вихованців найбільшого у місті дитячого садочка. Про це повідомив ініціатор таких "педіатричних десантів" – дитячий хірург Національної дитячої спеціалізованої лікарні "ОХМАТДИТ" та медичної мережі "Добробут" Сергій Петрик.

Фото: надане автором

До складу цієї – вже другої – мобільної бригади увійшли сім лікарів: Сергій Петрик, а також Максим Макаренко, к.м.н., стоматолог ТОВ Центр сімейної стоматології "iStomatolog" у Києві, Андрій Кукуляк, стоматолог однієї з київських приватних клінік, Сергій Максимов, педіатр, завідувач відділенням Коломийської ЦРЛ, Володимир Мельничук, дитячий невролог, головний лікар Коломийського міського центру первинної медико-санітарної допомоги, Олена Горопко, клінічний ординатор кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, сімейний лікар ММ "Добробут-дитинство", та Олексій Голубенко, магістр кафедри дитячої хірургії, лікар-інтерн, дитячий хірург третього року навчання Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця.

"Приїхали сьогодні о восьмій ранку до Костянтинівки, звідки машиною ПДМШ нас доправили до Попаснянської ЦРЛ, – розповів Сергій Петрик. – Там ми обговорили план дій і вже з одинадцятої розпочали профогляд дітей у садочку. Працювали до четвертої".

Профогляд – продовження ініціативи, розпочатої ПДМШ місяць тому, коли за два дні у Попасній було оглянуто майже 300 дітей.

Завтра о 9:00 педіатрична мобільна бригада ПДМШ вирушає додому. Дізнавшись про черговий "десант", з лікарями-добровольцями зв'язалися батьки деяких дітей, які мають проблеми зі здоров'ям, але яких не встигнули охопити минулого й цього разу. "Зв'язувалися з нами телефоном, через Facebook, через лікарів Попаснянської ЦРЛ. Просили, щоб ми їх прийняли о восьмій ранку, до нашого від'їзду" – сказав Петрик.

Сьогодні в районах проведення АТО, підконтрольних Україні, критично бракує медичних кадрів та допоміжного персоналу – як безпосередньо в місцях тимчасової дислокації військових частин, так і в прифронтових цивільних лікарнях.

"Дитячих фахівців, які цілодобово чергують, у цьому у 20-тисячному місті, зовсім немає. Тому ми були готові не тільки провести профогляд, а за потреби й надати безпосередню медичну допомогу", – зауважив Сергій Петрик.

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram