ГлавнаяБлогиБлог Олени Гураль

Порушення на 220-му окрузі в Києві (ФОТО, ВІДЕО, додана КОПІЯ ПРОТОКОЛІВ)

Якби вибори в Україні відбувались чесно, то партія влади не набрала б і половини того, що на сьогодні демонструє, хоча є люди які за них голосують свідомо…

Фото: Олена Гураль

І чого ми так живемо? Жалібно спитав мене незнайомий чоловік за день до виборів, що балансував на квадратиках доріжки, по яких я хотіла його обігнати. Хоч він був і на підпитку, а я поспішала, але це риторичне питання мене заціпило, і я йому відповіла: «Тому що так голосуємо».  Слово за словом і я дізналася від нього що він «гуляє вже другий день» за грошики Партії регіонів і збирається за них голосувати, бо він «чесна людина»…

На цих виборах я була офіційним спостерігачем (220 округ 800672 дільниця) та охоронцем вибору громадян. І мене найбільше здивувала не згуртованість представників партії регіонів у ДВК та їх бажання виконати заказ, а бездіяльність та інфантильність представників опозиції.

Програми партій Удар та Батьківщина перевісили з коридору з-за дверей на видне місце біля Партії регіонів та інших партій після мого настирливого зауваження до голови ДВК, за що я отримала від неї перше усне попередження про те, що я заважаю роботі ДВК. А от передвиборчу програму опозиціонера Чорноволенка не вивісили зовсім і представників від опозиції у ДВК це не хвилювало.  Як вони підбирають людей оце цікаво?

Фото: Олена Гураль

Жіночка - виборець обурилась тим, що в середині дня виборів до ВРУ нема передвиборчої програми Чорноволенка О.В. - опозиціонера до влади. Та зажадала, щоб її вивісили поряд з передвиборчими програмами інших кандидатів у депутати до ВРУ.  Ще декілька людей відреагували у її підтримку та обурились цим порушенням виборчого законодавства. Я зафіксувала це у фото, відео та склала акт, який ці люди підписали.

Жіночка офіційний представник Чорноволенка О.В., мускулистий молодий чоловік  та секретар ДВК  представники від Об'єднаної опозиції поводилися так, що не відчувалася їх зацікавленість в перемозі опозиції на виборах.

Голова ДВК о 16 годин 20 хвилин роздала Протоколи членам ДВК і сказала "Підписуйте".

Я - офіційний спостерігач від мажоритарника, голосно попередила членів ДВК про те, що підписувати Протоколи до початку підрахунку голосів виборців є злочин. Один лист таки почали підписувати (ставити підписи), потім його списали за актом (по словам голови ДВК). 

Фото: Олена Гураль

ДВК наповнена представниками ПР після декількох «виховних годин» - фото та відео фіксації порушень, складеного акту про порушення закону про вибори та відмови міліціонера втручатися у виборчий процес рахувала голоси виборців листочок за листочком.

Дякую руху Чесно за інформаційну підтримку перед виборами та авторам проекту сайту для спостерігачів «ВИБОРИ 2012» — Лідії Чайці та Євгену Жеребецькому та всьому колективу цього важливого для суспільства проекту .

Інші відео з 800672 дільниці 220 округу (Київ): частини 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11.

Фото: Надано Оленою Гураль

Фото: Надано Оленою Гураль

Фото: Надано Оленою Гураль

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram