ГлавнаяБлогиБлог Олега Канівця

Під час кадрових призначень нова влада повторює помилки 2005 року

З достовірних джерел мені стало відомо, що на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів на посаду керівника Державної служби України з надзвичайних ситуацій мали призначити Віталія Бута. Проте це призначення безпосередньо блокується Арсенієм Яценюком та Михайлом Болотських. Новопризначений голова Луганської ОДА боїться, що Бут прийде в службу і покаже громадськості усі гріхи Болотських, який до цього займав цю посаду. Зараз у відомстві йде термінове знищення документації, яка пов’язана з Майданом та Антимайданом.

Фото: Макс Левин

Яценюк у своїй кадровій політиці керується думкою тих, хто вчора розганяв Майдан. Замість того, щоб дослухатися до першого віце-прем'єра Віталія Яреми, який рекомендує на посаду Бута, Яценюк слухає, колишнього голову ДСНС Болотських.

Для тих, хто забув, у тому числі для пана Яценюка нагадаю, що саме Болотських свідомо хотів знищити Майдан. Ще 11 грудня Держслужба з надзвичайних ситуацій заявила, що не встановлюватиме пунктів обігріву для мітингувальників на Майдані Незалежності у Києві. Тоді сам Болотських сказав журналістам, що він не вітає мітингу в центрі Києва, оскільки «барикади утрудняють роботу аварійно-рятувальних служб».

Крім того, хочу нагадати, що за командою Болотських забезпечувалися безперебійним водопостачанням водомети МВС в Урядовому кварталі. Без постійного живлення води в водометі вистачає максимум на 10 хв., а завдяки старанням Болотських людей поливали постійно. І таких «заслуг» перед революцією у колишнього керівника ДСНС чимало… Вся техніка надзвичайників була зібрана з України в Київ і була використана для блокування урядового кварталу. Її неодноразово планували задіяти для розгону Майдану! Так, спецтехніка ДСНС брала участь в руйнуванні барикад. Саме Болотських був організатором наметів і польових кухонь для харчування тітушок в Маріїнському парку. Саме люди Болотських свідомо не гасили Будинок Профспілок. Усього було задіяно понад 300 осіб та 25 одиниць техніки.

Відтак, з впевненістю можна сказати, що на київському Євромайдані Державна служба України з надзвичайних ситуацій захищала інтереси Віктора Януковича та його владної команди.

Свою незгоду з призначенням Болотських на посаду голови Луганської ОДА висловив не тільки я, але ж Анатолій Гриценко та Ірина Геращенко. Тому, звертаю увагу нового керівництва країни, насамперед, Олександра Турчинова та Арсенія Яценюка на надзвичайну важливість ретельного, фахового кадрового відбору.

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram