ГлавнаяБлоги

Ірина Шидловська, лікар УЗД

Ірина Шидловська,лікар УЗД,

стаж 14 років

Лікарня «ОХМАТДИТ» є національною лікарнею. І це не тільки на папері, це лікарня, куди зі всіх областей України направляються діти з незрозумілою, важкою патологією, яка потребує дуже ретельної диференційної діагностики та високої лікарської допомоги.

Завдяки будівництву нового корпусу значно розшириться ліжковий фонд лікарні, що дозволить надати більшості маленьких пацієнтів висококваліфіковану лікарську допомогу, а також зменшити час очікування на операції дітям із вродженими вадами розвитку. Крім цього, об'єднання відділень (приймально-діагностичного, хірургічного, гематологічного) в одному корпусі сприятиме тому, щоб якнайшвидше надати первинну та вузькоспеціалізовану допомогу, а також швидко встановити попередній діагноз. Від швидкості прийняття рішень щодо надання допомоги часто залежить життя та подальше здоров'я дитини.

Лікарі УЗ-діагностики є одними із перших, хто проводить скринінгові діагностичні обстеження. У першу чергу це діти з травмами (побутові, ДТП, падіння з висоти).

Пригадую випадок падіння дитини з висоти, яке призвело до важкої травми підшлункової залози. Завдяки сумісним діям лікарів УЗД і хірургів, дитині під контролем УЗД провели малоінвазивну маніпуляцію (пункцію кісти). Видужання дитини відбулося без проведення порожнинної операції.

Врачи за новый Охматдет Врачи за новый Охматдет , Блог проекта "Врачи за новый Охматдет"
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram