ГлавнаяБлогиБлог Олександра Аронця

Львівський Садовий = київський Черновецький

В нашій країні це вже входить в «добру» традицію. Очолюєш місто-мільйонник? Ділися, виконуй вказівки Банкової – або іди геть і передавай владу прямому наміснику Банкової.

Аналогії Садового з Черновецьким напрошуються самі. Адже і в Черновецького була «молода команда», яка дерибанила бюджет, а зараз відсиджується або у в’язниці, або в екзотичних країнах, так і у Садового, та ж молода, тільки з галицькою специфікою «команда». Оскільки Львів - це не столиця, то в «команду» можна набирати людей з фальшивими дипломами (у виконавчому комітеті Садового було виявлено з десяток людей з фальшивими дипломами, серед яких - начальники управлінь, та навіть начальник управління освіти!), можна вносити незаконні зміни до бюджету! Так, за рішенням виконавчого комітету, 13 млн. гривень, які міськрада передбачила на фінансування медичної галузі, були перенесені на фінансування адміністрації Садового!

Натомість медіамагнат Садовий, який володіє кількома великими інформаційними ресурсами (серед яких телеканал новин «24»), силкується роздути чергову нікчемну наклепницьку кампанію, спрямовану на дискредитацію Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Зокрема Садовий, щоби роздмухати висмоктаний з пальця "скандал" щодо наявності диплома про вищу освіту у секретаря Львівської міської ради свободівця Василя Павлюка, здійснює тиск на журналістів і примушує їх порушувати журналістські стандарти та етику, маніпулюючи інформацією.

Сьогодні ані Закон України "Про статус депутатів місцевих рад", ані Закон України "Про статус народного депутата України" взагалі не зобов'язують депутата мати диплом про вищу освіту. Проте Василь Павлюк насправді має вищу освіту, яку в 2006 – 2011рр. здобув у Луцькому інституті розвитку людини, а інформація про те, що він розпочав навчання у цьому виші начебто лише 2010 року, є неправдивою.

Наводжу документальне підтвердження – копії диплома та додатку до диплома Василя Павлюка:

Фото: Олександр Аронець

Фото: Олександр Аронець

Фото: Олександр Аронець

Детальніше в заяві прес-служби.

У всій цій ситуації не розумію одного! Чому журналісти не дотримуються своїх же журналістських стандартів. Наскільки я розумію, для того, щоб з’ясувати правдивість тієї чи іншої інформації, слід звернутись до першоджерела, зокрема до університету, чи до Павлюка, аби той продемонстрував відповідний документ. Тому одразу ж на думку спадає одне – виконується чиєсь замовлення! Як в старі «добрі» кучмівські часи, коли темники стали стандартом журналістики, так і зараз все це повертається.

Повернемося трохи назад. Так чому ж мер Садовий займається дрібною чорнухою, а не готує Львів до Євро? Все просто. Садовий не впорався з міською господаркою (з останніх гучних «добрих» справ команди Садового - цирк з новою транспортною системою), «Свобода» не дає Садовому розкрадати міський бюджет, тому Садовий вже неприховано здає Львів регіоналам – міську раду і посаду міського голови – Писарчуку. За це в Адміністрації самі знаєте кого йому пообіцяли округ у Верховну Раду і, як наслідок, депутатську недоторканість.

От вам і повторення київської ситуації. А ще зовсім недавно вся Україна сміялась з мера Черновецького, а вже зараз і у Львові повторюється те саме! Цирк у Львові продовжується.

Олександр Аронець Олександр Аронець , Політичний експерт ГО «Всеукраїнска Люстрація»
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram