ГлавнаяБлогиБлог Іллі Сагайдака

Корейська компанія чекає "ТАК" від Києва щоб безкоштовно розробити ТЕО для впровадження Е-квитка в столиці

Як вивести доходи з тіні і збільшити попит на громадський транспорт?

Компанія Korea Smart Card Company, яка вже реалізувала систему електронного квитка в таких містах як Сеул, Куала Лумпур, Сингапур, Абу Дабі та ін, з початку року пропонує Києву підписати меморандум, щоб в місячний термін розробити ТЕО та впровадити пілотний проект (при цьому, все це за кошт компанії). Що важливо, компанія заявила про потнційну можливість інвестувати в проект від 500 до 700 млн грн!

Фото: Надано автором

По графіку корейська компанія до кінця травня може зробити пілотний проект на одному з столичних маршрутів (попередньо 114), а вже до кінця року впровадити Е-квиток в усьому комунальному транспорті. В свою чергу до кінця наступного року електронний квиток зможе бути впроваджений в метро та для приватних перевізників.

Тобто, завдяки цій компанії, всього лише за два роки, столиця відійшла би від готівкового розрахунку та створила б зручні умови для всіх пасажирів.

Для столиці це - підвищення прибутковості підприємств (частина доходу залишається в тіні), оновлення рухомого складу, чіткий облік пасажирів та їх комфорт в першу чергу. З міжнародного досвіду Е-квиток позитивно вплине і на соціальні аспекти - знизяться ДТП на 25%, попит на громадський транспорт зросте на 16%, попит на використання власного авто впаде на 24%, збільшиться швидкість муніципального транспорту, що означає розвантаження транспортного руху та комфортне пересування пасажирів по місту.

Довідково: Е-квиток вже готові впроваджувати в найближчий час у Львові, Вінниці, Ужгороді, Миколаєві та Дніпрі. Львівська міська влада вже підписала меморандум з ЕБРР про готовність співпраці в кредитуванні запровадження електронного квитка!

Києву варто поквапитись!

Ілля Сагайдак Ілля Сагайдак , Заступник голови Київської міської державної адміністрації, Депутат Київської міської ради VІІІ скликання
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram