ГлавнаяБлогиБлог Дениса Москаля

Кому вигідна ще одна скандальна забудова на Святошині?

На Святошині всупереч волі громади може з’явитись ще одна скандальна забудова. Цього разу – на території колишнього протитуберкульозного диспансеру на вул. Львівській, 3.

Місцеві мешканці висловили бажання створити на цій території сквер, однак чиновники не поділяють таку позицію.

Фото: Макс Требухов

Земельна ділянка по вул. Львівській, 3 у 2006 році була відведена Київському міському протитуберкульозному диспансеру для експлуатації та обслуговування будівель і споруд. Тоді за цією адресою функціонувало Міжрайонне диспансерне відділення № 2 Київського міського центрального протитуберкульозного диспансеру. Проте у 2011 році на підставі приписів санітарно-епідеміологічної служби та висновку КП «Київблагоустрій» будівлі та споруди установи визнані непридатними для подальшої експлуатації та такими, що підлягають знесенню. Головним управлінням охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації видано наказ від 27.12.2011 № 518 про закриття Міжрайонного диспансерного відділення № 2 Київського міського центрального протитуберкульозного диспансеру на вул. Львівській, 3. 14 серпня 2013 року була проведена заключна дезінфекція приміщень закладу. Наразі будівля на вул. Львівській, 3 не використовується.

Місцеві мешканці виступають категорично проти будь-яких забудов вказаної території. На цій ділянці площею 1,79 га розташовані зелені насадження, тому святошинці просять надати їй статус скверу. Відповідні ініціативи з’явились іще 2013 року. Тоді мною як депутатом Київради VI скликання був підготований проект рішення Київради про створення скверу на вул. Львівській, 3, який погодила профільна екологічна комісія, а Департамент охорони здоров’я КМДА надав мені лист, в якому вказано, що підрозділ не має принципових заперечень проти створення скверу. Проте у зв’язку із проведенням виборів у травні 2014 року Київська міська рада не розглядала це питання на пленарному засіданні.

Після виборів 2015 року мною повторно підготований проект рішення Київради про створення скверу на вул. Львівській, 3 та направлено відповідні депутатські звернення до Департаменту охорони здоров’я та Департаменту земельних ресурсів.

Цього разу відповідь Департаменту охорони здоров’я мене надзвичайно вразила – уже не йдеться про відсутність заперечень проти створення скверу. Тепер Департамент разом з КП «Київське інвестиційне агентство» опрацьовує інвестиційний проект з будівництва житлового будинку з об’єктами соціально-побутового призначення та облаштування скверу по вул. Львівській, 3. По суті замість створення повноцінного скверу, ділянку площею майже 2 га хочуть забудувати, посадивши при цьому з десяток дерев.

Чому за півтора року кардинально змінилась позиція Департаменту охорони здоров’я? Чому чиновники не бажають виконати волю місцевих мешканців і створити сквер на території, де вже п’ять років стоїть зруйнована і занедбана будівля? Кому потрібне чергове протистояння з громадою на Святошині?

Денис Москаль Денис Москаль , Депутат Київської міської ради
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram