ГлавнаяБлогиБлог Дениса Москаля

Небайдужість, або Відчути себе волонтером

Щодня в офісі Партії Зелених України на вул. Трьохсвятительській, 11 сотні людей, які перебувають на Майдані Незалежності, можуть зігрітись, випити гарячого чаю і перекусити.

Фото: Денис Москаль

Партійний офіс з першого дня Євромайдану перетворився на пункт допомоги мітингувальникам. Наші партійці цілодобово приймають учасників Євромайдану, яким ніде переночувати та зігрітись. До нас заходять люди з різними настроями і поглядами. Деякі з них навіть не знали про існування Партії Зелених України, а тепер говорять, що це найкраща з усіх політичних сил. А дехто навіть імпровізує: «Я не топчу газони і дерева не ламаю, «Зелені» дайте гарячого чаю!»

Переконаний, що всі події, які відбуваються в Україні, нікого не можуть залишити байдужим. До них можна ставитись по-різному, але не можна бути байдужим. Адже саме з мовчазної згоди байдужих є зрада і вбивство на Землі – зауважив польський письменник Бруно Ясенський.

Для мене особисто надзвичайно важливо допомогти людям, які цього потребують. Саме тому я з першого дня вирішив відкрити партійний офіс для того, щоби змерзлі, змучені і налякані люди могли перепочити, зігрітися, випити гарячого чаю і поїсти. Я вважаю, що в надзвичайно важкий період життя країни надважливо кожному з нас залишатися людяним. Це одвічні цінності, це цінності Партії Зелених України, це європейські цінності. В ці дні в Партії Зелених України кожен відчув себе волонтером, незалежно від віку, займаної посади і соціального статусу.

Кожних 5-10 хвилин до нашого офісу заходять люди. Хтось хоче випити гарячого чаю і кави з бутербродом, хтось – зігрітися, хтось – підзарядити мобільний телефон, щоб подзвонити рідним, хтось – почитати останні новини, комусь ніде переночувати. Жодній людині ми не відмовили. Більшість з цих людей між собою не знайомі. Але в офісі панує надзвичайно доброзичлива атмосфера.

Наші двері відчинені 24 години на добу. 24 години на добу люди мерзнуть на Майдані Незалежності України і 24 години на добу вони можуть зігрітись та перепочити в офісі Партії Зелених України на вул. Трьохсвятительській, 11, що неподалік від головного майдану країни.

Денис Москаль Денис Москаль , Депутат Київської міської ради
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram