ГлавнаяБлогиБлог Андрія Мамалиги

Чи потрібна адвокатурі зміна поколінь?

Подіі останніх п`яти років в адвокатському середовищі наштовхнули мене на "крамольну" думку, що серед причин глибокої системної кризи адвокатури в Україні є не лише намагання влади створити адвокатську вертикаль інтегровану в підконтрольну свавільно- прокурорсько -суддівську систему, а і конфлікт поколінь!

Так, я не оговорився, саме конфлікт між поколінням «старої совково-медведчуковської» адвокатської школи та паростками нової пострадянської адвокатури.

На мою, думку, саме чинний на сьогодняшній день "закон про адвокатуру" консервує «совково-медведчуковську» систему адвокатури, яка завжди була зрощена з «партійно-гебістсько-прокурорським» апаратом та фактично була його частиною.

Останній «диктаторський» З`ізд Адвокатури (2017)  довів, що стара адвокатська "гвардія" на чолі з Лідією Ізовітовою не збирається просто так здавати свої позиціі , а тому не залишає жодного шансу, щонайменше протягом наступних п`яти років, молодій адвокатській порослі щось змінити в адвокатському середовищі .

Одразу очікую, на заперечення "метрів адвокатури", що я замахнувся на спадковість "адвокатських" поколінь і лише "метри" знають "що? де? коли? як?" та і підтримки "молодих" в них вистачає.

Щодо "молодих" адвокатів слід  зазначити, що відсутність правових бар`єрів привело до "зливу" в адвокатське середовище люстрованого або недолюстрованого «прокурорсько-судівсько-мєнтовського контингенту». Мова йде про тисячі адвокатів, які в більшості свої скомпроментували себе на державних посадах та фактично були звільнені через «фахову непридатність»,  з відповідним "спеціфічним" менталітетом.

Саме цей контингент і став базою необмеженої влади "медведчуковсько-совкових метрів" та мінюстівської штрейхбрехівської адвокатської системи безоплатної правової допомоги.

Очевидно, що для створення справді потужного та незалежного інституту АДВОКАТУРИ УКРАЇНИ потрібно встановити не лише правові запобіжники проти "люстровано-недолюстрованого контингенту " а  ввести віковий ценз на зайняття адвокатською діяльністю.

#віковий_ценз

Андрій Мамалига Андрій Мамалига , Правозахисник, громадський діяч, адвокат
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram