ГлавнаяБлогиблог Юрія Луканова

11 вересня 2001-го: пристрасті киплять досі

Я не пам'ятаю де і коли я кинув погляд на телевізор 11 вересня 2001 року і вирішив, що показують якийсь бойовик. Яке було жахливе відчуття через хвилину, коли я зрозумів, що це прямий ефір і ось так саме в той момент, коли я дивився на екран, реальний літак врізався у реальний величезний будинок. Тоді терористи направили літаки на два хмарочоси в Нью-Йорку, на Пентагон, хотіли на Білий Дім, але пасажири не дозволили їм це зробити. Кілька років тому я був на місці теракту, який стався 16 років тому. На місці обвалених хмарочосів тепер басейни,в які зусібіч стікає вода, мабуть, як потоки сліз. По краях басейнів викарбувані імена загиблих. Біля того місця відкрито музей з артефактами і поясненнями, що це і як це сталося.

Фото: gadatel.ru

Пристрасті навколо цього питання киплять і досі. Під час передвиборчої кампанії Трамп згадав цю драму і процитував тодішній The Washington Post , журналіст якого писав, що він на котрійсь із околиць міста, де живуть вихідці з арабських держав, бачив немало радісних людей, котрі святкували. Трамп про це говорив у контексті своєї можливої міграційної політики, адже вважав, що основні терористичні загрози виходять із країн Близького Сходу. Автор тієї статті, який сьогодні працює в The New-York Times сказав торік, що то було давно і він слабо пам'ятає, що тоді відбувалося. Трамп висміяв його при цьому він зробив якийсь комічний жест рукою. Виявилося. що в того журналіста нерухома рука.

Знаменита актриса Меріл Стріп, виступаючи на церемонії вручення кінопермії "Золотий глобус", ледь стримуючи сльози говорила про те, як це жахливо ображати подібних людей. При цьому вона не називала прізвищ, але всім було ясно, про що ідеться.

Трамп тоді нахамив, обізвавши її холопкою Клінтон, яка нібито дуже багато втратила від програшу на виборах своєї господині. Але цікаво, що в цьому випадку дуже схоже, що Трампа звинуватили безпідставно. Сайт "Католики за Трампа" навів ще кілька відео його публічних виступів, де він вдається до такого самого жесту. Він часто кривляється у своїх виступах.

Трамп, увійшовши в Білий дім, справді намагався обмежити в'їзд до США громадянам тих мусульманських країн, які, на його думку, несуть найбільшу загрозу США - запровадив так званий тревел бан. Але через суд це рішення було заблоковане.

Ясна річ, що всі ці пристрасті киплять не просто так. Вони вирують в тіні 11 вересня 2001 року. Ця історія перевернуа дуже багато в людській свідомості щодо уявлень про тероризм.

Юрій Луканов Юрій Луканов , Журналіст
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram