ГлавнаяБлогиБлог Виктора Неганова

Як фірма-прокладка екс-директора «Богдану» Міноборони шкарпетки продає

На цей раз розповім про шкарпеткову схему «заробляння» на Міноборони України.

За даними актів передачі приймання та договорів між ТОВ «КиївЛегпром» та Міноборони України у 2015 році фірма, яку представляє пан Анатолій Гафтанюк – колишній виконавчий директор компанії «Богдан Моторс», поставила 650 тисяч пар літніх шкарпеток військовій прийомці Міноборони.

Враховуючи те, що ціна за 100 тисяч пар з ПДВ склала близько 1 млн. грн. – вартість всієї партії склала близько 6.5 млн. грн.

За даними волонтерів, які надавали певну інформацію – фактичний склад та вага шкарпеток відрізнялася від характеристик, які зазначені у договорах поставки. А саме, 40% - хлопок, 60% - синтетика. За умовами договорів визначений склад: 80 хлопок та 20 синтетики (поліаміди). Затверджений зразок повинен був важити – 85 гр., проте за поставкою важив – 55 гр. Затверджена висота носка 28-31 см, поставлена – 26 см. Виробником шкарпеток була – ТОВ «Київська шкарпеткова фабрика».

З метою перевірки зазначеної інформації – народним депутатом А.Ю. Геращенком були направлені листи до Міноборони та до виробника шкарпеток – ТОВ «Київська шкарпеткова фабрика».

З‘ясувалося, що дійсно для виконання договорів з Міноборони – ТОВ «КиївЛегпром» закупило близько 250 тис. пар шкарпеток у ТОВ «Київська шкарпеткова фабрика» за ціною 1 760 тис. грн. Невідомо де закуповувалися ще 400 тис. пар для Міноборони, проте в разі, якщо вони закуповувалися за аналогічною ціною – ціна партії 650 тисяч пар літніх шкарпеток у безпосередніх виробників склала 4.5 млн. грн.

Що цікаво, так те, що аналогічні літні шкарпетки МВС України у 2015 році закуповувало за ціною 700 тис. грн. за 100 тис. пар, яка є фактично оптовою ціною компаній виробників.

А тепер перейдемо до більш цікавого. Перевірити невідповідність якості шкарпеток неможливо, тому що літніх шкарпеток начебто вже і нема на складах ЗСУ. Це вже навіть не смішно як ховають кінці в воду.

За відповіддю Міноборони ТОВ «КиївЛегпром» до кінця 2015 року планує поставити ще 200 тис. пар вже зимових шкарпеток з кінцевою датою поставки 20.12.2015 за ціною 12,72 млн. грн., що складає 64 грн. за пару шкарпеток. Аналогічні за характеристикою шкарпетки у компанії виробника ТОВ «Київська шкарпеткова фабрика» коштують лише 31-32 грн. за пару. Отже ще 6 млн. грн. упливають до кишень неповажних для мне панів, які стоять за ТОВ «КиївЛегпром» та мають дуже потужне лобі в Міноборони.

При цьому лише сьогодні у Тернопільській області планується військова прийомка цих зимових шкарпеток. У лютому вони «дійдуть» зі складів до наших бійців. Отже більшу частину зими на герої ходитимуть у літніх шкарпетках. Чому? Тому що хтось дуже любить державні гроші та не дуже саму державу та синів, яки її захищають !

Ну і на останок, надається копія листа пана Гафтанюка до Міністра внутрішніх справ України з пропозицією налагодження співпраці. Впевнений, що таки «друзі» МВС не потрібні.

Виктор Неганов Виктор Неганов , Голова громадської організації "міський рух на захист прав громадян "Народний Контроль", кандидат юридичних наук
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram