Прокуратура лукавить. Свідчення Вороненкова втрачені

Вчора, через декілька годин після вбивства колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, Генеральний прокурор України зробив заяву, в якій зазначив: «Свідчення убитого у Києві екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова у справі про держзраду проти Віктора Януковича будуть залучені до судового слідства».

Фото: gp.gov.ua

Пан Луценко дещо злукавив, справа в тому, що існує норма статті 95 КПК України, яка говорить про те, що суд може обґрунтовувати свої висновки лише на показаннях, які він безпосередньо сприймав під час судового засідання або отриманих у порядку, передбаченому статтею 225 цього Кодексу. Суд не вправі обґрунтовувати судові рішення показаннями, наданими слідчому, прокурору, або посилатися на них.

Висновок: покази Вороненкова не можуть бути використані судом, на них не можна посилатись та ґрунтувати рішення.

Про компетентність Генерального прокурора промовчу, рівно як і про компетентність СБУ. Просто зазначу три факти, а висновки робіть самі.

Факт 1. Замаху на Антона Геращенка героїчно запобігли співробітники СБУ – слава їм.

Факт 2. Викрадення Гончаренка – блискавично спланована і проведена операція СБУ – шана СБУ.

Факт 3. Вороненков за версією влади найцінніший свідок у справі Януковича, відповідно берегти його повинні як зіницю ока. Результат – показова страта у центрі міста.

Які з цих фактів брехня, а які правда вирішуйте самі.

Сергій Назаренко Сергій Назаренко , Виконавчий директор Аналітичної групи «Левіафан»
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram