ГлавнаяБлогиБлог Сергія Капліна

Велика жовтнева революція 2012?

Осінь, жовтень 2012 року, може повернути нас у гострі події 1917. Причина? Фальсифікації владою майбутніх парламентських виборів. Наступна «Велика жовтнева революція» може початися, спираючись на два фактори: перше, неприкритість підготовки до фальшування: скандальні викриття кураторів фальсифікацій-2012, торгівля діючими депутатами та жонглювання нормами у виборчому законі; друге - прореволюційна соціологія протестних настроїв, зокрема, яка демонструє готовність простих людей захищати своє право вибору.

Фото: britannica.com

Неминучим каталізатором стане стрімке падіння рейтингу ПР та Януковича; Євро-2012 - коли Україна буде на долоні усього світу; протестні події у Росії.

Максимум ситуація може розвитися до масштабної континентальної революції, коли з одного боку будуть прості люди: середній клас, підприємці, соціально не захищенні верстви населення: чорнобильці, афганці, селяни, робітники; з іншого – купка колишніх «кдбістів», їх «домашніх олігархів», ексбандитів, діючих бандитів та комсомольців.

Нещодавно розкрито підготовку до неймовірної передвиборчої оборудки: тиск на опозиційних мажоритарників, фальшування, перекуповування діючих депутатів. Інформація сколихнула всю Європу.

Більш системно до фальшування готується «банкова»: опозиції викрутили руки і прийнято небезпечний виборчий закон, впевнено погоджується депутатами новий злочинний кримінальний кодекс. Продовжуються арешти ключових опозиційних політиків, переслідуються журналісти, захоплюються підприємства та медіа ресурс основних потенційних спонсорів опозиції, наприклад "Стальканат" у Одесі. А у Конституційному суді готові як шкарпетку натягти виборчий закон на ПР.

Ці злочинні маневри влади спрямовані на «підготовку» до виборів. Кожен українець розуміє: влада прагне викрасти у народу України парламент майбутнього скликання, а потім там обрати нового-старого Президента.

Парламентські вибори в жовтні можуть призвести до чергової революції
Парламентські вибори в жовтні можуть призвести до чергової революції

За результатами рейтингу, складеного газетою The Wall Street Journal, Україна посідає 22-е місце в списку з 85 країн, в яких можливі революційні настрої. За нами йдуть Боснія і Герцеговина. Іран, Білорусь, Росія.

Заворушення неминучі. Справа тільки у їх формі та змісті: громадянська війна чи революція, з вилами чи без, відносно миттєва і мирна чи із зброєю. Причина? Влада у опинилася у замкненому колі: програш на виборах – розправа опозиції; з іншого боку - рейтингу немає навіть на Донбасі, виграти без рішучих антиконституційних маневрів - неможливо. Для неї вихід – політичний терор, маніпулювання громадською думкою, прокуратура замість дискусії, тюрма замість опозиційного крісла.

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram