Бригада медеваку ПДМШ врятувала важкопораненого бійця

Завдяки швидким діям бригади медичної евакуації Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова було врятовано життя захисника України, який отримав наскрізне поранення в голову. Це сталося сьогодні у Волноваському районі на Донеччині.

Фото: ПДМШ

"Ми не знаємо цього точно, адже куля пройшла навиліт, тому ми її не бачили, але можна здогадатися, що його поранив снайпер, бо черги не було чути, – розповів лікар-доброволець Василь Секереш. – Кажуть, що він йшов траншеєю, і, очевидно, в якомусь місці траншеї його голова опинилася на видноті. Тож схоже на снайпера".

На евакуацію Василь поїхав з парамедиком Юлією Артеменко-Менщиковою та водієм-санітаром Ігорем Калиною. На точці евакуації вони прийняли пораненого від військових, надали допомогу – поставили крапельницю та наклали на голову пов'язку поверх накладеної військовими на місці – і відвезли бійця до стабілізаційного пункту у Волновасі. "Ми їхали зі швидкістю 140 км/год. Доставили його за 11 хвилин", – каже лікар.

Поки відбувалася евакуація, начальник медичної служби батальйону викликав до Волновахи нейрохірургів із Маріуполя, а поки вони чатували над пораненим, був викликаний гелікоптер, і за 40 хвилин його відправили до Дніпра – лікарні імені І.І. Мечникова.

"Я впевнений, що боєць виживе. Як нам сказали нейрохірурги, ми вчасно його довезли, бо якби везли довше, почалися б проблеми з диханням, і його було б складно інтубувати", – сказав Василь Секереш.

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram