Їм потрібна наша увага: як робити добрі вчинки та надихати інших

Нині в Україні понад 150 тисяч дітей, які мають особливі освітні потреби та навчаються у спеціалізованих школах-інтернатах та навчально-реабілітаційних центрах.

Фото: надане Олексієм Матюшенком

Найпоширенішими є спецшколи-інтернати. Їх налічується понад дві сотні по всій території країни. У Гадяцькому районі є одна спецшкола-інтернат, де навчаються більше ніж 100 дітей з особливими освітніми потребами. Вихованці цього закладу отримують кваліфіковану психологічну допомогу, з ними працюють педагоги, психологи та лікарі.

Діти з особливими потребами потребують уваги та піклування від кожного з нас. Приємно, що ми маємо небайдужих людей, які підтримують та допомагають таким закладам.

Нещодавно учні нашого закладу отримали подарунки від Благодійного фонду «МЕТІДА» в рамках проекту «З Богом у душі та любов’ю у серці». Фонд спрямований на підтримку дітей-сиріт, які перебувають в інтернатах, та дітей з інвалідністю, які проходять процес реабілітації в спеціалізованих закладах.

Тож нині в школі-інтернаті з’явилися нові матеріали для гармонійного розвитку дітлахів, а також речі, які зібрали небайдужі полтавці — меблі, іграшки, спортивний інвентар, одяг, книжки та інші цікавинки для малечі.

З 2014 року ми постійно підтримуємо вихованців закладу й надалі плануємо реалізувати чимало проектів, що покликані покращити умови перебування дітей в інтернаті.

Кожна дитина потребує уваги, а діти з особливими потребами потребують в рази більше нашого піклування та допомоги. Я вдячний людям, які не є байдужими до таких дітей і всіляко намагаються допомагати. Переконаний, що лише спільними зусиллями ми здатні зробити так, щоб дітки не відчували себе обділеними, а були пристосованими до життя у соціумі.

Олексій Матюшенко Олексій Матюшенко , депутат Полтавської обласної ради
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram