Висока якість життя на підконтрольній території є запорукою реінтеграції тимчасово окупованої, – Юрій Гарбуз

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявив на ІІІ Форумі місцевого розвитку, що проходить з 21 по 23 червня у Трускавці.

Фото: Надано автором

«Справжнім виявом міжрегіональної співпраці і солідарності має бути дієва підтримка Луганщини і Донеччини. Це сигнал для громадян України, які стали заручниками окупаційних адміністрацій РФ, що ми не залишили їх і готові боротися до переможного кінця. Висока якість життя на підконтрольній території є запорукою реінтеграції тимчасово окупованої», – зауважив очільник Луганської області. Юрій Гарбуз закликав голів обласних рад, які представили на форумі десять областей України, долучитися до відбудови зруйнованої війною інфраструктури Луганщини. Він підкреслив: «У тому, що ділянки дороги від Станиці Луганської до Сєвєродонецька будуть відновлені окремими областями, є глибокий символізм – на землі, де знайшли вічний спочинок захисники України з різних її куточків, повинно бути справжнє єднання заради майбутнього».

Юрій Гарбуз пояснив, що на Луганщині діє єдиний пункт, який з’єднує підконтрольну і тимчасово окуповану територію. Це пішохідний перехід у Станиці Луганській. Ворог, за словами керманича області, свідомо не йде на відкриття збудованого транспортного коридору КПВВ «Золоте», тому що діє за принципом «чим гірше, тим краще». «Щодня КПВВ «Станиця Луганська», розрахований на дві тисячі громадян, пропускає від шести до десяти тисяч. Ці люди, які в умовах інформаційної блокади окупованої території, є головним каналом комунікації, мають бачити відмінності між «тут» і «там», між «було» і «стало», – зазначив Юрій Гарбуз.

«Дороги у прямому і переносному значеннях мають пролягати через всю територією України, з’єднуючи її міста і села. Як має з’явитися на Луганщині і «Парк Миру» – музей під відкритим небом, де були б представлені всі області нашої країни. Цей парк стане вічним нагадування про спільну боротьбу за державну незалежність і цілісність», – підкреслив очільник Луганщини.

Олександр Ганущин Олександр Ганущин , Голова Львівської обласної ради (2015-2020)
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram