ГлавнаяБлогиБлог Олега Базара

Не варто нас провокувати

Ще у п’ятницю це було питання, трохи політичне (опозиція vs влада), трохи – геополітичне (ЄС vs Росія), трохи – світоглядно-ціннісне («євросодом» vs «духовні скріпи»). Можна було також до хрипоти сперечатися, що принесе більший зиск – зона вільної торгівлі з ЄС, чи інтеграція у євразійські економічні структури.

Але все це було у п’ятницю.

У суботу все це уже не мало значення. Хтось (не має значення хто безпосередньо – в Україні Віктора Януковича за все відповідальний Віктор Янукович і ніхто більше) уночі віддав наказ «Беркуту»

І питання політики, геополітики, економіки моментально відійшли навіть не на другий – на десятий план. Залишилося одне просте запитання:

Ми дозволяємо бандитам (навіть одягненим у форму правоохоронців) бити дітей та жінок чи ні?

Якщо так – тоді все інше не має сенсу. Те, куди іти країні, як і в якому темпі, Віктор Янукович з повним правом вирішить сам.

Якщо ні, то є шанс, що справді важливі для нашої країни питання ми будемо вирішувати самі.

Зараз влада докладає максимальних зусиль, щоб відповідь на головне питання українське суспільство так і не дало.

Професійні провокатори роблять усе, щоб перетворити мирний протест у криваву екстремістську акцію. А головне – щоб дати Януковичу підставу запровадити надзвичайний стан.

Банкова у спішному порядку збирає обласні та міські ради на Сході та Півдні – засуджувати екстремізм та вимагати все того ж таки надзвичайного стану.

До бунтівної столиці звозять додаткові «штики».

Але сьогодні на Майдані – не кількасот сонних та втомлених студентів. Сьогодні тут понад півмільйона дорослих і дуже злих людей. Дуже злих людей, які уже відповіли собі на головне питання – ні, дітей бити не можна! Не дозволимо! – і при цьому прийшли на абсолютно МИРНУ АКЦІЮ протесту.

А тому не варто нас провокувати.

Олег Базар Олег Базар , Головний редактор LB.ua
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram