Опозиція без позиції

Про останній випуск програми Шустер live писали і говорили багато, а от що ми побачимо в наступну п’ятницю ?

Дійсно, ганебним виглядає вчинок представників опозиції, коли вони покинули студії після суперечки між лідером Радикальної Партії Олегом Ляшком та письменником Олесем Бузиною. У результаті чого опозиція пішла, але пішла вона у першу чергу від українського народу, бо їм немає чого говорити про свою діяльність. Натомість набагато краще влаштовувати подібні демарші, блокувати Верховну Раду та влаштовувати проплачені мітинги.

Фото: obozrevatel.ua

Давайте аналізувати разом. Прямий ефір полишили: Табачник, Бродський (влада), Кужель, Княжицький, Пашинський (Батьківщина) Наливайченко (УДАР), і Сиротюк (Свобода). На мою думку, ці люди відкрито показали свою зневагу до телеглядачів, і цікавим є те, що ні Яценюк, ні Азаров, ні Кличко, ні Тягнибок жодним чином не відреагували на такий вчинок своїх політичних соратників. Хоча суспільство широко засуджувало дії учасників тієї програми, воно мало право отримати офіційні заяви з приводу інциденту. Відізвався один Княжицький, та й то, краще сказати, відписався. До недавнього керівник каналу гостро розкритикував телешоу, та чи мав він на це моральне право? І чи взагалі є опозиційною та людина, котра донедавна працювала з Кучмою, Тигіпком та служила російським олігархам ?

Особисто мені досить дивною виявляється причина, нібито через яку опозиціонери покинули студію. Нагадаю, за їх версією, це сталося через те, що Олег Ляшко привів до студії свою дружину, але ж у цьому немає нічого страшного.

Більш страшним є те, що сьогоднішні опозиціонери - це вчорашні прихильники влади, які у пошуках наживи перебігали від одного табору до іншого. Як не інакше пояснити поведінку Олександри Кужель? Я навіть не здивуюсь, якщо через деякий час вона, як конструктивна опозиціонерка, займе посаду Королевської у Кабінеті Міністрів. А такий сценарій цілком можливий. Згадайте не такий далекий 2004 рік, і тодішні заклики Кужель на вокзалі. Дружина Ляшка, Росіта виглядала і сприймалася набагато краще від пані Олександри.

Вдало ситуацію, що склалася на телепрограмі, прокоментував Дмитро Корчинський. У своєму записі на Facebook лідер братства зазначив: «На нічному Шустері під час сварки між антиукраїнським пєйсатєлєм та Ляшком (який попри всі свої недоліки завжди проукраїнський) опозиціонери стали на бік пєсатєля. Вони повністю позбавлені національного інстинкту. Окрім того, їхнє роздратування Ляшком викликано тим, що він більш талановитий скандаліст й завжди найкращий у скандальному шоу».

Тож на сьогодні залишається відкритим питання: «Яким буде наступний ефір Шустера?». Як на мене, існує два варіанти подій:

А) Найближчий прямий ефір зі студії буде повним апофеозом влади, Кернеса, Добкіна і їм подібних…

Б) На програму прийдуть дійсно ті депутати, котрі дбають про пересічних людей, і будуть говорити про розвиток нашої країни і про ті термінові зміни, котрі їй конче необхідні.

Місць для опозиції не буде, як не буде місць для дешевих популістів, яким по суті немає чого сказати багатомільйонній аудиторії проекту Савіка Шустера. 

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram