ГлавнаяБлогиБлог Арсена Авакова

Представляю кандидатів: округ № 177 (Харківської область) - Андрій Ровчак

Як керівник виборчої кампанії з виборів до Верховної Ради України VII скликання у Харківській області від об’єднаної опозиції, як голова обласної організації партії ВО "Батьківщина", у рамках прозорої та чесної виборчої кампанії представляю наших кандидатів у мажоритарних виборчих округах.

Фото: Предоставлено Арсеном Аваковым

Виборцям цього округу ми пропонуємо делегувати до Верховної Ради одного з найкращих аграріїв України - Андрія Яковича Ровчака.

Народився 05 лютого 1953 року у с. Бугаївка на Ізюмщині. Малій Батьківщині не зраджував ніколи, надовго залишаючи межі рідного села лише двічі: вперше – упродовж п’яти років здобуваючи фах агронома на стаціонарі Харківського сільськогосподарського інституту ім. Докучаєва; вдруге – протягом року працюючи за направленням у колгоспі «Червоний Оскіл». На сьогодні вже 32 роки очолює ТОВ «СК «Восток» Ізюмського району. Депутат районної та обласної рад кількох скликань. Усі зусилля і досягнення, пов’язані з професійною та громадською діяльністю, сконцентровані у високому званні Героя України.

Знаючи Андрія Ровчака особисто впродовж багатьох років, впевнений, що саме такі, як він, мусять представляти у парламенті інтереси однієї з найбільш незахищених категорій українського суспільства – селянство. Аграрій-практик, він має абсолютно чітке бачення розвитку сільського господарства в умовах України - європейської держави.

Особисто мені надзвичайно імпонує те, що Ровчак – людина конкретної справи, а не порожніх балачок. Він не лише вболіває за селян та господарство, а й прагне кардинально змінити ставлення держави до людини та країни. Але вважає, що починати завжди треба з себе.

Завдяки Андрію Яковичу не лише в Ізюмському, а і в Борівському, Шевченківському районах постійно створюються нові робочих місця. У це господарство прагнуть потрапити зі всього району. Саме у Андрія Ровчака краща на весь район соціальна сфера: школа, дитячий садок, будинок культури, лікарня, відділення територіального центру. Саме Андрій Якович та господарство щорічно за власні кошти оздоровлюють місцевих школярів. А соціальні гарантії забезпечені всім працівникам кооперативу.

І все це – попри шалений тиск з боку діючої влади, цькування перевіряючими та контролюючими органами лише через те, що Ровчак ніколи не намагався загравати з владою чи «перефарбовуватися» заради власної вигоди. Через це його поважають навіть політичні опоненти. Наведу лише такий приклад. У 2009 році, знаючи політичні уподобання Андрія Яковича, «регіональні» чиновники-екологи склали на підприємство акт майже на 1,5 мільйони грн. лише за те, що корів у ТОВ «Восток» поїли з місцевого прудка. І не суть важно, що це була неправда. Важливо було залякати Андрія Яковича, змусити його задля сплати штрафу вирізати майже 350 елітних корів. Втім, Ровчак не злякався та не здався.

Фото: Предоставлено Арсеном Аваковым

Андрій Якович вступив до «Батьківщини» у самі важки часи для партії – у 2010 році. Саме тоді, коли деякі народні обранці, спасаючи свою шкуру та гроші, ставали «тушками». А Ровчак, навпаки, прийшов підтримувати партію та людей, які боролися з узурпацією влади в Україні та правовим свавіллям «регіоналів». Така він людина – справжній чоловік, який завжди приходе на допомогу у самі важки для оточуючих часи. Його могутня постать та щира посмішка надавали впевненості багатьом українцям, які під час судилища над Юлією Тимошенко прийшли підтримати лідера опозиції під Печерський суд Києва.

Я знаю Андрія Яковича багато років. Мене завжди вражала його освіченість та глибокі пізнання у мистецтві, літературі та історії рідного краю. Саме завдяки Андрію Ровчаку виходять збірки поетів та журналістів Харківщини: він був спонсором видання творів лауреата літературних премій імені В. Мисика та імені Павла Тичини поета Василя Борового, який у 1947 році був заарештований «за антирадянську агітацію та буржуазний націоналізм». Зокрема, завдяки й Ровчаку в Харкові відбувся творчій вечір Ліни Костенко. А в цьому році Андрій Якович підтримав проект створення документального фільму "Отаман Савонов", присвяченого національно-визвольній боротьбі селян Ізюмщини у 1917-1920 роках.

До Верховної Ради іде, тому що вважає сільськогосподарський бізнес найбільш уразливим,особливо через чиновницьке свавілля, хоча політики усіх кольорів пророкують Україні майбутнє саме як одній з найрозвиненіших аграрних країн.

«Але для захисту від численних чиновників, правоохоронців, податківців, у Верховній Раді має бути створене сильне аграрне лобі. І не з числа тих, хто має тисячі га землі, а її самої і у вічі не бачив, а тих, хто на цій землі працює», - вважає Андрій Ровчак.

Фото: Предоставлено Арсеном Аваковым

Окрема болюча тема – продаж землі, загроза якого вже впродовж п’яти років дамокловим мечем висить над Україною.

«Я не проти того, щоб власники паїв чи їх нащадки реалізували своє право на власність. Я проти спекулянтів, які зруйнують нинішні договірно-орендні відносини, скуплять за безцінь землю і декілька разів перепродадуть її, в тому числі іноземцям, що запропонують реальну світову ціну за наші безцінні чорноземи», - така принципова позиція Ровчака, яку він має намір втілити на законодавчому рівні.

Андрій Якович Ровчак з тих, кому болить сьогодення і тривожить майбутнє села і селянина. Але притаманний багатьом «плач Ярославни» - не для нього. Він шукає вихід, працює разом з командою однодумців – і чи не тому Бугаївка – найблагополучніше село у районі, а СК «Восток» - найбільше бюджетоутворююче сільгосппідприємство: займаючи лише біля 5% землі району, господарство дає до 40% всього бюджету Ізюмського району Харківщини!

Арсен Аваков Арсен Аваков , Министр внутренних дел Украины
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram