Кривоозерські убивці сіли ще не всі

На моєму виборчому окрузі, в смт Криве Озеро, відморозки-поліцаї скоїли черговий злочин, на цей раз особливо важкий – убивство людини, Олександра Цукермана.

Чому черговий? Та тому, що вони їх вчиняли чи не щодня, і звіряче побиття затриманого чи просто чоловіка напідпитку було у них самим звичним, буденним методом рутинної роботи. А головна "служба" кривоозерських ментів – "кришування наркоти", оскільки Криве Озеро є важливим пунктом наркотрафіку й наркоторгівлі, що багато років процвітає під дбайливою ментовською опікою.

Поряд з Кривим Озером знаходиться смт. Врадіївка, неподалік – моє рідне село Чаусово-2 і райцентр Первомайськ, трохи далі Арбузинський і Братський райони – це все теж мій виборчий округ. В кінці червня 2013 року врадіївські менти зґвалтували і по звірячому побили Ірину Крашкову; двома неділями раніше понад сто озброєних бандитів під прикриттям і за сприяння первомайських ментів вчинили розбійний напад на селян в Чаусово-2, вогнепальні поранення отримали п'ятеро людей; ще трохи раніше, восени 2012 року, збірна міліцейська банда вчинила масове побиття мітингувальників і розгром приміщення 132 виборчого округу в центрі Первомайська, тут постраждалих було близько п’ятдесяти. Крім того, первомайські перевертні у погонах у складі мало не всього райвідділу, з 2010 по 2013 рік включно, на замовлення з Києва й Миколаєва сфальшували проти мене й моїх помічників десятки кримінальних проваджень, за одним з яких ні в чому не винна Людмила Нікіткіна відбула в неволі два роки. Ці факти є широко відомими, резонансними, а про десятки, сотні, тисячі злочинів міліцейської системи проти людей ніхто й ніколи вже і не взнає.

Злочин щодо Крашкової став тоді останньою краплею – до нього врадіївські бандити в погонах протягом декількох років вже скоїли проти місцевих мешканців десятки важких і особливо важких злочинів, які приховували не лише вони самі, але й місцеві прокурори.

Тепер питання: думаєте, у сусідніх з Врадіївкою районах, в тому числі Кривоозерському, міліція й прокуратура були іншими? Кожен місцевий мешканець скаже – такі ж самі, або ще й гірші. Але то все було за старої злочинної влади, і то ж була "стара міліція" й "стара прокуратура".

Наступне риторичне питання: думаєте, за останні два з половиною роки у міліцейсько-поліцейській царині щось змінилося на краще?

Відповідально заявляю: у Миколаївській області, в тому числі у Врадіївці, у Кривому Озері, у Первомайську – категорично ні.

І найголовнішим доказом вищесказаному є те, що жоден, підкреслюю – жоден злочин ментів, навіть із перерахованих резонансних, не розслідувано, нікого із перевертнів у погонах не покарано – звісно, за винятком врадіївських ґвалтівників у 2013 році, але то був дійсно виняток, обумовлений Врадіївським повстанням, тоді міліцейському керівництву і прокурорам уже нікуди було подітись.

Про сотні й тисячі "нерезонансних" злочинів ментів проти простих людей годі й говорити – як вони можуть добитися законності й справедливості, коли навіть я, фаховий юрист і народний депутат із президентської фракції, спільно з групою висококваліфікованих юристів, нічого не можемо добитися! Всі зусилля розбиваються об мафіозну скелю МВС/НПУ – вже сьогоднішню, післямайданівську!

І Генпрокуратура поки що не надто поспішає. "Правоохоронна" система МВС/НПУ (не брати в лапки слово "правоохоронна" вже не можна!) стала ще гіршою, ніж була, і це прямий наслідок так званої реформи МВС. Ця "реформа" – це одна з найбільших в Україні сучасних афер, яку зухвалі шахраї понад два роки поспіль вчиняють на виду у всього суспільства! Шахраї свої, домашні, але для відводу очей, для прикриття "реформи" задіяно іноземних маріонеток, які й дурять голову українському суспільству, вселяючи йому якісь надії, а насправді грають роль блазнів горохових – не важливо, усвідомлюючи або ні своє справжнє призначення. Вся "реформа" міліції – суцільні фальсифікації, атестації/переатестації – фарс, "нові обличчя" – здебільшого просто моделі для піару, які, до того ж, напередодні "конкурсів" до поліції за хабарі покупували собі "права" водіїв, без яких на службу не брали. Тому ці "нові обличчя" й стали масово вчиняти ДТП, побили сотні нових дорогих іномарок, покалічили й убили десятки людей, а "старі обличчя" й не думали припиняти службові звички – бо вони ж свої посади купили!

А "реформатори" і "грантоїди" все продовжують "вішати локшину" на вуха суспільству: от ми вже маємо нову й гарну дорожну поліцію, тепер би ще "сущі копійки", десь 380 мільйонів євро, і будуть нові дільничні інспектори, а там, глядиш, і до оновлення решти 90% міліції/поліції справа дійде!

Та брешете ви всі, не реформатори ви, а шахраї й злодюги, посібники бандитів і самі бандити в погонах! І Олександра Цукермана у Кривому Озері убивали не лише місцеві поліцаї, але й Аваков, Згуладзе і Деканоїдзе разом із ними! Бо саме вони, а не хтось інший, відповідальні за всі злочини, які щодня масово коїть "нова поліція" як на Миколаївщині, так і по всій Украіні – бо це вони її такою умисно зробили! Вочевидь, кривоозерські поліцаї-убивці сядуть, бо Криве Озеро перегріто ментовським свавіллям не менше Врадіївки-2013 і не допустить приховування злочину. Але приблизно через неділю почнеться черговий, вже третій розбійний напад бандитів на поля під Чаусово-2, що по сусідству з Врадіївкою й Кривим Озером.

У 2013 році селяни під Чаусово-2 відбилися від бандитів, що діяли під прикриттям ще нереформованої міліції та юстиції, у 2015 році розбій вже був успішним – майже реформовані на той час міліція і юстиція більш ефективно допомогли уркам; у цьому році підтримка бандюків з боку вже глибоко реформованої поліції та юстиції готується ще суттєвіша, але й народ триматися осторонь не буде: на полях будуть і Первомайщина, і Врадіївщина, і Кривоозерщина. Врадіївка-2013 та Криве Озеро-2016 наочно показали, як треба добиватися справедливості, тож треба буде з поля йти прямо до Києва – головні бандити й убивці сидять там.

Аркадій Корнацький Аркадій Корнацький , Народний депутат України
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram