ГлавнаяБлогиБлог Андрія Мамалиги

Нас штовхають в безодню «авторитаризму»

«Конституційний склад Верховної Ради України - чотириста п'ятдесят народних депутатів України».

З огляду на цю норму статті 76 Конституції України будь-які вибори до Верховної Ради України мають закінчуватися обранням 450 (!!!) народних депутатів України. Будь-яка інша кількість новообраних народних депутатів України в меншу (або в більшу) сторону не може утворити «конституційний склад єдиного органу законодавчої влади в Україні».

Тому дивно звучать слова колишнього судді Конституційного Суду України, нинішнього Голови ЦВК Володимира Шаповала про те, що «парламент розпочне роботу без низки мандатів» .

Якщо це відбудеться, то автоматично будь-який закон, прийнятий парламентом в неповному складі може бути визнаний неконституційним. Саме так влада «регіоналів» намагається або продовжити діяльність нинішнього парламенту до обрання конституційного складу нового парламенту або «закласти міну» під новообраний «неповний» парламент, будь-яке рішення якого може бути визнано неконституційним через «свій » Конституційний Суд України.

І знову влада черговий раз намагається «розвести» опозицію «как котят», обіцянками про чесні перевибори в п’яти проблемних округах, отримавши новий неконституційний парламент як гарантію недоторканності Президента Януковича та влади Партії Регіонів.

Андрій Мамалига Андрій Мамалига , Правозахисник, громадський діяч, адвокат
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram