Нове обличчя міста Ірпінь на Київщині

За містом європейського зразка не треба їхати в інші країни – його треба зводити у себе на Батьківщині, – переконаний мер Ірпеня. В Ірпені ми припинили розмови про покращення, а почати щодня багато працювати.

Сьогодні місто ожило, заворушилося, наповнилося не просто сподіваннями і мріями, а нарешті – їх реалізацією. Так, це сміливо – надзвичайно сміливо у час, коли у країні – чергова хвиля глибокої економічної кризи та ще й на тлі серйозних соціально-політичних проблем – закладати нове життя у невеликому передмісті Києва. Ми взяли на себе таку відповідальність.Лише за три місяці у місті, раніше відомому чисельними екологічними скандалами, облаштували три сквери і розпочали масштабну реконструкцію міських парку імені В. Правика та парку «Дубки». Протягом короткого часу нам вдалося збудувати унікальну дитячу поліклініку, схожу на затишний центр дитячих розваг, яку місцеві журналісти назвали «музеєм здоров’я». Збудували її за рахунок пайової участі місцевих забудовників, які вперше за багато років почали активно долучатися до розвитку інфраструктури міста. Ми припинили корупційні схеми і забудовники почали довіряти міській владі.

Максимальне прагнення до чистоти, краси і безпеки відтворилося у спорудженні нових дитячих майданчиків, автобусних зупинок, світлофорів, яких ніколи раніше не було в Ірпені.

Зараз у місті скрізь кипить робота.

На тлі серйозних, але не зовсім помітних сторонньому оку процесів реформування житлово-комунального господарства, медицини, освіти, Ірпінь продовжує змінювати своє обличчя. Ремонтуються дороги, прокладаються тротуари і велосипедні доріжки, висаджуються кущі й дерева, прибираються старі неохайні кіоски і рекламні конструкції. Натомість з’являються нові сучасні об’єкти.

Зі змінами у Ірпені пропоную ознайомитися з допомогою фотофактів.

Фото: Надано автором

Парк Правика. Оновлений парк оновленого міста

Фото: Надано автором

Улюблене місце прогулянок і побачень

Фото: Надано автором

Сквер ігрової терапії

Фото: Надано автором

Лікарня-ляля. Нова дитяча поліклініка

Фото: Надано автором

Парковка для малечі

Фото: Надано автором

Хвилинка медитації перед візитом до лікаря

Фото: Надано автором

Мистецький сквер ім.Сидорука

Фото: Надано автором

Пташиний готель

Фото: Надано автором

Світлофор за світлофором - і немає вже заторів

Фото: Надано автором

Реклама отримує нову прописку

Фото: Надано автором

Нарешті, можна сховатися від негоди

Фото: Надано автором

 За водою на відпочинок. Бювет у сквері по вул. 8 Березня

Фото: Надано автором

Майбутні капітани на новій палубі

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram