ГлавнаяБлоги

У Котовську торговців цькують собаками

Багато людей, які залізницею їздять на південь до Одеси - з Києва, Львова, Ужгорода, Москви, Санкт-Петербургу, Варшави, Мінська - проїжджають через станцію Котовськ, оскільки вона є вузловою. І багато хто з пасажирів в очікуванні відправлення (стоянка на станції 20 хвилин) бажає вийти на платформу та подихати свіжим повітрям. На цій станції завжди можна було придбати у людей з рук фрукти, газовану воду, пиріжки та інше.

За відсутності робочих місць, малих пенсій та тяжких соціально-економічних умов, кількість торгуючих на вокзалі станції Котовськ значно збільшилась. Серед торговців є різні люди: ось молода дівчина, яка закінчила вищий навчальний заклад та не має де працевлаштуватись, ось жінка середнього віку, яку скоротили та більше роботи вона не могла знайти, ось чоловік, який чекав на чудо, що відкриють цукровий завод де він до цього працював, а ось ледве йде жінка похилого віку, яка каже, щоб той Президент жив на таку мізерну пенсію.

І таких людей набереться більше двохсот.

Цієї весни, тільки-но зійшов сніг, міліція почала виганяти торгуючих з перону. Пояснюють тим, що наступного року в Україні має пройти Євро-2012, а торгівля є стихійною. Жоден з торговців не був оформлений як підприємець, а товар, що продавався, не проходив жодної перевірки з боку контролюючих органів. Тому і доводиться лінійному відділу міліції станції Котовськ в часи найбільшого прибуття потягів посилювати наряди патрульної служби на пероні.

Міліція хватає торговців з сумками з товаром та тягне то відділку, де складають адміністративний протокол за статтею 160 Кодексу України про адмінправопорушення «Торгівля у невстановленому місці». За це передбачено попередження або накладення штрафу від 1 до 4 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Продавці сплачують через суд штрафи та знов йдуть на перон торгувати.

Щоб позбавитись торговців, міліція вигнала їх за огорожу та зачинила ворота – тепер пасажирам треба обходити пів кілометра з сумками, щоб потрапити на стоянку таксі.

Щоправда, люди продовжують торгувати і через огорожу. А тих, хто намагається вийти з сумками на перон, перехоплюють міліціонери. Доводиться тікати, або поки одного затримали - інші біжать торгувати до вагонів, міліції на всіх не вистачає.

Котовск

Більшість торгуючих – жінки. Коли їх хапають та тягнуть до міліції, вони кричать, вириваються, це дуже обурює іноземців, які знаходяться в потягах. Вони знімають це на камери, на телефони, деякі роблять зауваження міліціонерам та прохають відпустити жінок.

Бувають дуже тяжкі дні для торгуючих на пероні, коли лінійний відділ міліції патрулює перон з собаками.

Не хоче міська влада дослухатись до людей, які неодноразово до неї звертались з проханнями створити невеличкий ринок з прилавками біля залізничного вокзалу. Та чи потрібно нам то Євро 2012, коли олігархи заробляють на ньому, а бідним навіть на прожиток не дають заробити.

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram