ГлавнаяБлогиБлог Олексія Матюшенка

Вибір професії: як не помилитися?

Вибір професії — це надзвичайно важливий крок у житті кожного з нас. В першу чергу — це відповідальність перед суспільством та перед самим собою.

Фото: Катерина Хорощак

Робота займає більшу половину життя людини. Знайти себе в світі професії – означає мати можливість отримувати гідну зарплатню, відчувати себе потрібним та максимально розкрити свої здібності. І тут найважливіше — не схибити.

У світі існує безліч цікавих професій. Але як вибрати свою? Для того, щоб допомогти учням старших класів визначитися з вибором, у Гадяцькому районі традиційно проходять профорієнтаційні заходи.

Гадяцький відділ освіти забезпечує проведення ефективної профорієнтаційної роботи серед учнівської молоді. У навчальних закладах створені куточки профорієнтації, проводяться загальношкільні і класні батьківські збори, організовуються екскурсійні поїздки у вищі навчальні заклади України.

Окрім даних заходів щороку разом із Гадяцьким військкоматом, відділом поліції та ДСНС залучаємо молодь вступати до вищих профільних навчальних закладів України. До речі, на базі Сарського опорного закладу вже відкрито «Правовий клас». Його мета — надання дітям необхідні правові знання та формування кадрового резерву для правоохоронних органів та органів місцевої влади.

Переконаний, профорієнтаційна робота допомагає визначитися тим молодим людям, які стоять на розпутті і наше завдання — допомогти обрати їм вірний шлях. Адже від правильного вибору залежить успіх в житті.

Олексій Матюшенко Олексій Матюшенко , депутат Полтавської обласної ради
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram