Poets of the Fall у Києві: Драма назавжди

Повітряні кульки та металеві шипи. Мерехтіння ліхтариків і гра тіней. Звуки акустичної гітари, від яких впадаєш у легкий транс. І чарівна усмішка янгола.

Фото: Олександра Хандіна

Перше, що кидається в очі на підході до клубу - довжелезна черга, що тягнеться від вхідних дверей на десятки метрів вниз вулицею. Натовп, більшу частину якого складають дівчата, зацікавлено розглядають перехожі. Відчуваючи, як потроху замерзають ноги на незвично холодному вечірньому жовтневому повітрі, все ж сварю себе за те, що не прийшла раніше - з моїм зростом як в Енґуса Янґа проблематично щось побачити здалеку.

Однак все не так катастрофічно, як здавалось спочатку: біля колонок збоку ще залишається трохи вільного простору. Звук правда не найкращий, проте сцену видно дуже добре.

Shadow play

Directed by you

Love portrays Ms. Take

The Oscar goes to Hate

Dragons slain

The princess rescued

It’s all what you create

Your shadows will be played

Це Марко співає десь за сценою приспів із нового треку Shadow play - коротке інтро, що під захоплені вигуки залу переходить у запальну Drama for life. Різке біле світло прожекторів освітлює постаті музикантів. Перше, що одразу впадає в очі - еклектичний вигляд Марко: кепка, рокерські шкіряні рукавички, чорний фрак із нашивками і довгими металевими шипами на плечах, жилет і футболка, у поєднанні з хіпстерськими вузькими штанами і кедами Converse. Безперечно, найяскравіший персонаж сьогоднішнього вечора.

Фото: Олександра Хандіна

Перші звуки гітарного соло змушують перевести погляд на Оллі. Мені здається, що я бачу перед собою янгола, такого чудового білявого янгола, який зосереджено і водночас пристрасно перебирає струни на електрогітарі у стилі Стіва Вая на початку Building the Church. Я у дикому захваті, що ще казати :)

Фото: Олександра Хандіна

Далі грають одну з моїх улюблених - Daze і повільний трек зі свіжого альбому The Child in Me. На сцену час від часу залітають чорні й білі повітряні кульки, які Марко і Яска відбивають назад у натовп. Наступна вибухова суміш із Dreaming Wide Awake, Diamonds for Tears та The Game змушує народ забути про кульки: ці пісні створені для того, щоб танцювати, стрибати і зривати голос.

Перевести подих вдається лише під час акустичного міні-сету зі Stay, Someone Special та Sleep. Одне слово Марко - і мобільні в руках публіки перетворюються із камер на ліхтарики. Романтичні балади і мерехтіння сотень техносвітлячків - поєднання завжди безпрограшне. Після такого ліричного відступу - потужні та драйвові Running Out of Time, Locking Up the Sun, Carnival of Rust, War і Lift разом із їх невагомою та трохи меланхолійною Once Upon a Playground Rainy, а також прекрасним акустичним соло Оллі.

Фото: Ірена Скуратовська

Наостанок грають Children of the Sun. Здається, це перший випадок у моєму концертному досвіді, коли гурт закінчує виступ зовсім новою піснею. І, як на мене, саме такий фінал якнайкраще пасує до неймовірного вечора з Поетами.

Фото: Ірена Скуратовська
Фото: Ірена Скуратовська
Фото: Ірена Скуратовська

Ірена Скуратовська Ірена Скуратовська , Фотокореспондент
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram