ГлавнаяБлогиБлог Богдана Червака

Дайте зброю батальйону ОУН

Лист такого змісту надіслав президенту України Петру Порошенку. Дуже сподіваюся, що буду почутий.

Сьогодні Українська держава, без перебільшення, переживає найважчі, найтривожніші, надзвичайно буремні дні свого буття. І на Вашу долю як її глави випали величезні випробування й відповідальність, котрі потребують напруження всіх сил. Організація українських націоналістів віддає належне Вашим зусиллям і підтримує в усьому, що стосується відбиття російської навали, збереження незалежності та територіальної цілісності нашої рідної України.

Разом з тим ОУН змушена вкотре наголошувати на постійному запізненні керівництва держави з прийняттям важливих, украй відповідальних і невідкладних рішень. Так чомусь раз у раз було і з питаннями, які стосувалися зміцнення обороноздатності України. І взагалі кричущі випадки — нехтування потребами добровольчих батальйонів, тоді як саме ці збройні підрозділи виявили себе як найбільш боєздатні, рішучі, наступальні, найбільш віддані справі визволення нашої Батьківщини військові одиниці.

Однією з таких частин на сьогодні є Батальйон ОУН (офіційно — Зведений батальйон територіальної оборони м. Ніжина). Хлопці — на передовій, тримають оборону під Донецьком. Проте в наших бійців спільна з усіма добровольчими батальйонами біда — брак зброї та спорядження. Одними тільки стрілецькими знаряддями оборони не вдасться зупинити наступ регулярного російського війська.

Ще раз наголошуємо: перемовини із загарбником ніколи не давали й не дадуть бажаних наслідків, це не більш ніж дипломатичні викрутаси. Українська нація ніколи не погодиться на ганебний мир чи здачу на милість та на умовах Москви. Нація готова до жертв заради свободи, до боротьби не на життя, а на смерть із поневолювачами. Тому тільки відчайдушний, рішучий збройний опір, завдання приголомшливої, всеосяжної поразки московській вояччині, понесення нею величезних утрат у живій силі й техніці можуть перекреслити наміри Кремля знищити нашу країну.

Тож ставимо перед Вами питання про негайне виділення Батальйону ОУН та іншим добровольчим батальйонам важкої зброї — великокаліберних кулеметів, мінометів, переносних протитанкових комплексів, гармат, бронемашин, танків.

На військових складах України — сила-силенна всілякого озброєння. Вимагаємо надати його захисникам Вітчизни — добровольцям. Відлік часу йде на дні, а то й години! Зволікання подібне до смерті! Майбутні покоління нам цього не простять.

Перемога буде за нами!

Слава Україні!

Богдан Червак Богдан Червак , Голова Організації Українських Націоналістів
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram