ГлавнаяБлогиБлог Сергія Капліна

Євробачення на «Євробачення»

Яка місія українського співака на Євробаченні? Правильно, це, перш за все, народний дипломат. Щорічні стабільні вдалі виступи, а інколи і перемоги повинні транслювати світу кращу сторону сучасної України: культуру, ментальність, амбіції, єдність нації та її історичну зрілість.

Фото: etoday.ru

І це, виключно, державна справа. Я не розумію чому співачка повинна залазити в борги аби відбути цей захід, перемогти, а Янукович чи Ющенко потім буде писати у листівках – ми виграли Євробачення. Це потужний механізм просування «українського». Після сприйняття Європою української пісні – вона, так само, потягнеться до українського сала, ковбаси, сиру, зброї, очерету, взуття та одягу.

Звичайно, це творчий фестиваль із своїми вимогами та специфічними критеріями, що спираються на європейські стандарти успішної творчості. Проте, я проти виборів нашого представника на Євробачення через підозріле «жюрювання» і фальсифікації. Не варто обмежуватися лише існуючими зірками. Це має бути надзвичайно глобальний відбір: незалежний, незаангажований, за участі мільйонів українців. У такий спосіб треба збирати сотні тисяч доларів для бездоганної підготовки і виступу нашого претендента; так як це роблять в рамках різних шоу; "Х-фактор" і таке інше. Пісні, постановки для подібних заходів повинні писати потужні колективи кращих місцевих та закордонних авторів. Це повинні бути геніальні доробки, адже пісня у цьому випадку це основний річний пропагандистський матеріал країни.

Фото: 1tv.com.ua

З приводу обговорення участі Гайтани і різких висловлювань з боку окремих політиків щодо її неукраїнського походження, хочу сказати наступне. Я особисто знаю лише близько «450 неукраїнців», плюс-мінус 10-20, та їх спільників у різних гілках влади, що ходять по нашій українській землі. Усі інші - українці, їх заручники, щиро люблять цей найкращий куток на планеті, цих чарівних людей, а отже незалежно від кольору шкіри, чи походження, мають право представляти нашу державу будь де у світі аби вона швидше зближалася з новим євробаченням свого майбутнього.

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram