ГлавнаяБлогиБлог Миколи Томенко

Хто хоче збільшити повноваження Генпрокуратури у боротьбі з Януковичем?

Вчора Верховна Рада підтримала у першому читанні зміни до Кримінально-процесуального кодексу України щодо заочного засудження. Представляючи цей законопроект, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що цей закон дозволить вже 10 березня почати суд над Януковичем у справі про державну зраду.

Але він не сказав, що «між іншим» така заочна боротьба з Януковичем передбачила і збільшення повноважень прокуратури!

Фото: Макс Требухов

Так, новий законопроектом передбачається виключити, зокрема, норму про те, що «після введення в дію положень частини четвертої статті 216 цього Кодексу кримінальні провадження, розпочаті слідчими органів прокуратури, продовжують здійснюватися слідчими органів прокуратури, які користуються повноваженнями слідчих, визначеними цим Кодексом, до закінчення досудового розслідування, але не довше двох років. Після закінчення дворічного строку кримінальні провадження, розпочаті слідчими органів прокуратури, у тримісячний строк передаються слідчим органів Державного бюро розслідувань».

Популярно кажучи, повноваження Генеральної прокуратури та слідчих цієї інституції автоматично продовжується ще на 2 роки!

І тут на окрему увагу заслуговує перелік нинішніх прихильників такої жорсткої та непримиренної боротьби із злочинним режимом Януковича. Нагадаю: законопроект у першому читанні ухвалили АЖ 233 депутати.

Окрім БПП, НФ і частини БЮТ, це - очільники Опоблоку (Скорик, Мірошниченко, Папієв, Дунаєв, Звягільський); колишні регіонали з "Волі народу" (Гіршфельд, Фельдман, Молоток, Фурсін...); позафракційні (Герега, Безбах,Константіновський, Микитась…).

Одним словом – «СИСТЕМНІ БОРЦІ З РЕЖИМОМ ЯНУКОВИЧА»!

Микола Томенко Микола Томенко , Лідер Громадського руху "Рідна країна", доктор політичних наук
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram