ГлавнаяБлогиБлог Андрія Волошина

Нова поетична книжка “Інша Імперія”, думки про книговидання та захист політв'язнів

Вихід нової книжки – це завжди радість для письменника. Але в даному блозі я хотів би поговорити не лише про радісні події.

Фото: Андрій Волошин

Про книжки

Стан книговидання і книгорозповсюдження в Україні, на жаль, не на кращому рівні. Це багато хто констатує, мені прикро, що я змушений це повторювати. Всім і так відомо, що письменники не живуть на кошти від продажу книжок, а змушені займатись іншими справами. Виняток - може декілька осіб, які здебільшого живуть за гранти. Видати книжку – не важко, але донести її до читача важче, бо немає єдиної мережі розповсюдження книг. Тому раджу всім видавати книжки у видавництвах, які розповсюджують їх принаймні в деякі книгарні, деякі книжкові мережі.

На мою думку, інтернет може стати одним з основних способів розповсюдження книжок, як електронних так і паперових. Основним моментом є знаходження читачем книжок або в інтернет-магазині, або й у автора особисто. Тому я не згодний з тими, хто думає, що інтернет остаточно вб'є читання книжок, швидше навпаки – посприяє цьому, просто більше книжок будуть виходити в електронному форматі для Kindle, ipad, навіть для мобільних телефонів.

Як експеримент, я вирішив, крім паперового варіанту, видати й електронний на Amazon. Оскільки моя книжка і українською, і англійською, це дає мені надію сподіватись на охоплення ширшої аудиторії.

Видати книжку на Amazon достатньо просто, і я думаю, що ця тема варта окремого розгляду, я повернусь до неї через місяць-два, коли бачитиму результати (чи їх відсутність) щодо своєї книжки.

Про політв'язнів

Сьогодні, 30 жовтня – день захисту політв'язнів. В Києві плануються акції з цього приводу.

На минулому ефірі «Шустер-лайв» два народних депутати Андрій Іллєнко та Олег Ляшко, колишній депутат Юрій Кармазін згадали про васильківських “терористів”.

Справа, яка триває вже 2 роки, виглядає особливо абсурдно зараз, коли в Британії зловили вихідця з України, який планував теракти там.

Ясна річ, що ті, хто планують щось підривати, когось вбивати – про це не говорять.

Хтось знав Брейвіка до того, що трапилось? Як ви думаєте, якби він вів активну діяльність, а ще й до того був депутатом місцевої ради, не приховуючи своїх поглядів, – напевне б про нього знали.

А васильківські “терористи” були відомі своїми радикальними поглядами (принаймні у вузьких колах), але вони відкрито вибрали офіційний та легальний шлях боротьби – здобуття депутатських місць у Васильківській раді. Про свої акції, наприклад, виселення незаконних мігрантів “Патріот України” писав на сайті, публікував відео, те ж саме стосується і мітингів.

Тому ця справа виглядає настільки жалюгідною та сфабрикованою, що на місці уповноважених осіб я б найшвидше її закрив, а хлопцям варто було б виплатити належну компенсацію. Особливо, перед підписанням Угоди про асоціацію з ЄС – такий крок був би доцільним.

Також 30 жовтня – це день народження Езри Паунда, відомого американського поета, якого можна назвати одним з найвідоміших політв'язнів. Приклад Езри Паунда – це, на жаль, прикра констатація того, як людина, якою б відомою не була, – може поплатитись за свої політичні погляди.

І на завершення скажу, що частина коштів з реалізації своєї книжки “Інша Імперія” піде на підтримку українських політв'язнів. Решта – на розвиток мистецької асоціації, мистецькі події та нові книжки.

Анотація до книжки:

Друга поетична збірка Андрія Волошина «Інша імперія» продовжує започаткований автором у першій «Nасправді Nещастя Nемає» пошук нових, археофутуристичних форм вияву світобачення митця.

Вірші молодого поета можна вважати крайньою точкою сучасної української інтелектуальної поезії. Його творчість – тільки для читача з високим рівнем IQ та бажанням думати і вдумуватися, зчитувати образи на свідомому та підсвідомому рівнях.

У віршах добре відчутна сутність автора – молодої людини з мегаполісу, яка щосекунди пропускає через себе сотні зустрічних людей, емоцій та подій, яка спускається в найглибші підземелля – метро і до маргіналів, і яка піднімається до найвищих опор сучасної міської цивілізації – книгарень, музеїв, дахів.

Особливо цікавим є цикл «Азбука археофутуризму». Цикл, в якому поет ускладнює собі завдання вдвічі, – експеримент зі словом доходить до змістовно-філософського піку, коли значення має кожен звук і кожна буква.

Андрій Волошин Андрій Волошин , Письменник, політолог
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram